Wesele jednodniowe

Wesele jednodniowe – 159 zł/osobę

Staropolskie powitanie chlebem i solą

Toast za zdrowie Młodej Pary

…ucztę czas zacząć

Zupa

tradycyjny rosół z makaronem i kluseczkami mięsnymi

-zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki

Danie główne-3 porcje mięsa na osobę- 6 rodzai do wyboru

– kotlet „Stela”-z boczkiem i oscypkiem

– kotlet schabowy w naturalnej panierce

– kotlet de` volaile z masełkiem i aromatyczną pietruszką

– schab a la „Pomnidoro”

– pieczeń wieprzowa z karczku

– roladka z grillowanymi warzywami

– indyk w migdałach

– dramstik w ziołowej glazurze

– kurczak „Porro”

– drobiowe sznycle w sezamie

– duszone roladki ze szaragami

-tradycyjna rolada śląska

– surówka z marchewki z ananasem

– kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

-młoda kapusta zasmażana na maśle-sezonowo

– surówka z białego selera z bakaliami

-bukiet warzyw gotowanych okraszonych masełkiem

– sałaka z białej kapusty i ogórka zielonego

-sałatka z „modrej kapusty”

– ziemniaki gotowane prosto z wody polane masełkiem

-pure ziemniaczane posypane świeżym koprem

– kluski śląskie równo „szulane” z sosem

– kompot z owoców sezonowych

Deser

Lody z gorącymi malinami /wiśniami i bitą śmietaną z miętową nutką

Słodkości podane na platerach:

Ciasta deserowe tradycyjne-sernik,szarlotka,orzechowiec

Tradycyjne Cieszyńskie ciasteczka drobne

Kawa, herbata – bez limitu – bufet

Owoce ( owoce sezonowe + południowe)

Rzeźbione owoce-carving-bufet-za dodatkową opłatą

Zimna płyta:

–tradycyjne wędliny i szynki swojskie -naturalnie wędzone

– schab pieczony z morelą i żurawiną

– karczek pieczony nadziewany kabanosem

– necówka-mięso po cieszyńsku

– salceson,kabanosy,

-deski z serami

– sałatka grecka / Cesar / nicejska-do wyboru

– -sałatka makaronowa / ryżowa – na bogato-do wyboru

– sałatka jarzynowa / myśliwska-do wyboru

Dodatki do zimnej płyty-4 do wyboru

– kurczak w galarecie- tymbaliki

-”zulc” wieprzowy

-rożki z szynki z puchem chrzanowym

-śledzie-w oleju,w śmietanie,po meksykańsku-do wyboru

-pasztet z żurawiną

-diablotki z sosem czosnkowym

-roladki z szynki parmeńskiej i gruszki

-roladki z tortilli-miks smaków

-kęski kurczaka podane w zalewie

– pieczywo mieszane

Kolacja 1-do wyboru

Rolada śląska podana z kluskami i „modrą” kapustą

Pieczeń po sztygarsku podana z kopytkami i sałatką z buraczków

Piwny kurczak w sosie słodko-pikantnym z dodatkiem risotto

Podudzie faszerowane podane ze złotymi talarkami i surówką z białej rzodkiewki

Ogniste mięso podane z knedlikiem i sałatką z ogórków

Kolacja 2

Biesiada beskidzka” serwowana przez kucharzy na sali

Kita wędzona, golonka duszona w warzywach, swojskie jelita, „masne”żeberka , kapusta zasmażana – cieszyńsko babraczka , ziemniaki opiekane, musztarda, chrzan

Kolacja 3-do wyboru

Bogracz z „ciepanymi” kluseczkami

Pikantny gulasz rodem z Węgier

Żurek staropolski z białą kiełbasą

Kolacja 4-do wyboru

Barszczyk z pasztecikiem-krokietem-paluchem-do wyboru

 Dzieci do lat 7-bez opłat

Środki czystości dla gości-ręczniki,pap.toaletowy-w cenie

Pełna obsługa kelnerska do wydania ostatniego posiłku-w cenie

Sprzątanie kuchni i zaplecza-w cenie-sprzątanie sali-gratis

              Zimne napoje: woda,soki,napoje gaz.- bez limitu ilościowego -10 zł/osobę

                  Opcjonalnie serwujemy też potrawy kuchni wegetariańskiej i wegańskiej

Dekoracja sali weselnej oświetleniem LED -300 zł -powyżej 100 gości pełnopłatnych-GRATIS