Wesele dwudniowe

      Wesele dwudniowe- 230 zł/osobę

Staropolskie powitanie chlebem i solą

       Toast na cześć Młodej Pary

                         …ucztę czas zacząć

                                    Zupa:

-Tradycyjny rosół podany z makaronem i kluseczkami

 Danie główne: 3 szt.mięsa/os. 6 rodzai do wyboru

– kotlet schabowy tradycyjny
– schab Gażdzinej (faszerowany oscypkiem i żurawiną)
– rolady wołowe duszone
– pieczeń z karczku wieprzowego
– pieczarki faszerowane szpinakiem i serem feta
– de volaile z porowym nadzieniem
-dramstik w ziołowej glazurze

–   kolorowa surówka z pekińskiej kapusty
– surówka z marchewki z mandarynką
– sałatka z modrej kapusty po śląsku

-ziemniaki z wody posypane świeżym koperkiem
– kluski śląskie
– sos pieczeniowy
– kompot wieloowocowy

Ciasteczka cieszyńskie- drobne
Kawa, herbata z cytyną- bez limitu
Owoce podane na paterach

   Tort weselny-opcja do uzgodnienia

   Zimna płyta:-uzupełniana do końca wesela

– wędliny swojskie wędzone tradycyjnie
– serowe zakąski
– necówka-mięso po cieszyńsku
– salceson
– boczek zawijany z mięsem
– kabanosy
– śledzie -„Piekło-Niebo”-w sosie salsa i w oleju
– pieczarki marynowane
– papryka marynowana
– pikle
– sałatka „Cezar” na mix-ie sałat
– sałatka makaronowa z tuńczykiem/brokułem
– rożki w galarecie
– pieczywo mieszane

  Kolacja 1

„Szalony kurak”  okraszony azjatyckim sosem podany z warzywnym risotto lub

Schab „po sztygarsku” podany z kopytkami i sałatką z buraczków

 Kolacja 2

 Biesiada beskidzka serwowana na sali przez kucharzy:

Kita pieczona (świńsko rzić) w kapusie podana z ziemniakami opiekanymi,”masne”żeberka ,krupnioki,golonka duszona w ziołach ,chrzan,musztarda

Kolacja 3

Barszczyk z krokietem lub pasztecikiem mięsnym.                                              Barszczyk z kapuśniaczkiem lub paluchem

2 dzień -„Poprawiny”

  Zupa:

-kwaśnica na wędzonce z wkładką                                                                                     -żurek śląski z białą kiełbasą

Danie główne: 2 szt./mięsa/os 6 rodzai do wyboru

-schab ” a la pomidoro”-aromatyczne pomidory i ser wędzony

-kotlet wieprzowy w złocistej panierce

-kotlet de volaile z pieczarkowym farszem

-podudzie z nadzianką polpolską

-pieczeń wieprzowa z szynki „jak u mamy”

-eskalopki drobiowe w płatkach kukurydzianych

-surówka „colesław”
-surówka z selera z orzechami
-bukiet warzyw z migdałową nutką

-ziemniaki pure polane masłem
-dufinki smażone
-sos pieczeniowy
-kompot truskawkowy

  Deser:

-Sorbet lodowy z chrupiącą posypką i sosem mango lub
-śmietankowe lody z sosem malinowym i nutką mięty pieprzowej

Ciasta deserowe podane platerowo
Kawa, herbata cytryną – bez limitu
Owoce sezonowe +. carving (rzezbione owoce) na bufecie

     Zimna płyta uzupełniana do końca uroczystości

-wędliny swojskie wędzone tradycyjnie
-serowe frykasy
– necówka-mięso po cieszyńsku
-schab pieczony z morelą i żurawiną
– boczek zawijany z mięsem
– karczek pieczony nadziewany
– śledziowa sałatka
– pieczarki marynowane
– papryka marynowana
– ogórek konserwowy
– sałatka grecka na mix-ie sałat
– sałatka /ryżowa z warzywami
– tymbaliki drobiowe/galaretki wieprzowe
– pieczywo mieszane

     Kolacja 1

„Ogniste mięso” podane z tortilla i warzywną salsą lub                                                         Kąski kurczaka w cieście piwnym z sosem „Maczupiczu”

    Kolacja 2

Podudzie owinięte boczkiem z frytkami i surówką z białej rzodkiewki lub.     Karczek wędzony zapiekany w kapuście z cząstkami ziemniaczanymi

  Kolacja 3-dopłata 15 zł

Aromatyczny bogracz węgierski z kluseczkami „ciepanymi”                              Staropolski bigos ze śliwką suską

Dekoracja sali weselnej światłem LED -GRATIS (obejmuje wesela pow.110 gości pełnopłatnych)

Dzieci do lat 10 – 1/2 ceny menu

Środki czystości (ręczniki,pap.toalet.) dla gości-w cenie                                                   Pełna obsługa kelnerska do ostatniego posiłku- w cenie

-jeden kelner na 20 os.

Zimne napoje-woda,soki,napoje gaz.- bez limitu ilościowego -20 zł/osobę-za

2  dni

Ciasta,ciasteczka,tort i napoje można zapewnić we własnym zakresie-wtedy odliczamy w/w produkty od ceny menu i przedstawiamy nową kalkulację