Wesele dwudniowe

      Wesele dwudniowe- 240 zł/osobę

Staropolskie powitanie chlebem i solą                           

                      Toast na cześć Młodej Pary

                         …ucztę czas zacząć

                                    Zupa:

 -Tradycyjny rosół podany z makaronem i kluseczkami 

 Danie główne: 3 szt.mięsa/os. 6 rodzai do wyboru

 – kotlet schabowy tradycyjny
 – schab Gażdzinej (faszerowany oscypkiem i żurawiną)
– rolady wołowe duszone
– pieczeń z karczku wieprzowego
– pieczarki faszerowane szpinakiem i serem feta
– de volaile z porowym nadzieniem
-dramstik w ziołowej glazurze

–   kolorowa surówka z pekińskiej kapusty
 – surówka z marchewki z mandarynką
– sałatka z modrej kapusty po śląsku 

-ziemniaki z wody posypane świeżym koperkiem
– kluski śląskie
– sos pieczeniowy
– kompot wieloowocowy

  Ciasteczka cieszyńskie- drobne
  Kawa, herbata z cytyną- bez limitu
  Owoce podane na paterach

   Tort weselny-opcja do uzgodnienia

   Zimna płyta:-uzupełniana do końca wesela

    – wędliny swojskie wędzone tradycyjnie
    – serowe zakąski
    – necówka-mięso po cieszyńsku
    – salceson
    – boczek zawijany z mięsem
    – kabanosy
    – śledzie -„Piekło-Niebo”-w sosie salsa i w oleju
    – pieczarki marynowane
    – papryka marynowana
    – pikle
    – sałatka „Cezar” na mix-ie sałat
    – sałatka makaronowa z tuńczykiem/brokułem
    – rożki w galarecie
    – pieczywo mieszane

  Kolacja 1

 „Szalony kurak”  okraszony azjatyckim sosem podany z warzywnym risotto lub                 Schab „po sztygarsku” podany z kopytkami i sałatką z buraczków

 Kolacja 2 

 Biesiada beskidzka serwowana na sali przez kucharzy:

 Kita pieczona (świńsko rzić) w kapusie podana z ziemniakami opiekanymi,”masne”żeberka ,krupnioki,golonka duszona w ziołach ,chrzan,musztarda

Kolacja 3

Barszczyk z krokietem mięsnym.                                                                                       Barszczyk z kapuśniaczkiem lub paluszkiem

 Kolacja 4

Gulasz po zbójnicku z pieczywem lub                                                                                   Aromatyczny bogracz rodem z Węgier

2 dzień -„Poprawiny”

  Zupa:

-kwaśnica na wędzonce z wkładką                                                                                     -żurek śląski z białą kiełbasą 

Danie główne: 3 szt./mięsa/os 6 rodzai do wyboru

 -schab ” a la pomidoro”-aromatyczne pomidory i ser wędzony

-kotlet wieprzowy w złocistej panierce

-kotlet de volaile z pieczarkowym farszem

-podudzie z nadzianką polpolską

-pieczeń wieprzowa z szynki „jak u mamy”

-eskalopki drobiowe w płatkach kukurydzianych

-surówka „colesław”
-surówka z selera z orzechami
-bukiet warzyw z migdałową nutką

-ziemniaki pure polane masłem
-dufinki smażone
-sos pieczeniowy
-kompot truskawkowy

  Deser:

-Sorbet lodowy z chrupiącą posypką i sosem mango lub
-śmietankowe lody z sosem malinowym i nutką mięty pieprzowej

Niespodzianka dla Młodej Pary 🙂

     Ciasta deserowe podane platerowo
     Kawa, herbata cytryną – bez limitu
     Owoce sezonowe +. carving (rzezbione owoce) na bufecie

     Zimna płyta uzupełniana do końca uroczystości

   -wędliny swojskie wędzone tradycyjnie
   -serowe frykasy
    – necówka-mięso po cieszyńsku
    -schab pieczony z morelą i żurawiną
    – boczek zawijany z mięsem
    – karczek pieczony nadziewany
    – śledziowa sałatka
    – pieczarki marynowane
    – papryka marynowana
    – ogórek konserwowy
    – sałatka grecka na mix-ie sałat
    – sałatka /ryżowa z warzywami
    – tymbaliki drobiowe/galaretki wieprzowe
    – pieczywo mieszane

     Kolacja 1

   „Ogniste mięso” podane z tortilla i warzywną salsą lub                                                         Kąski kurczaka w cieście piwnym z sosem „Maczupiczu”

    Kolacja 2

 Podudzie owinięte boczkiem z frytkami i surówką z białej rzodkiewki lub.                    Karczek zapiekany w kapuście z cząstkami ziemniaczanymi                                  

  Kolacja 3

Aromatyczny bogracz węgierski z kluseczkami „ciepanymi”                                                Staropolski bigos ze śliwką suską        

Dzieci do lat 7 -bez opłat.                                                                                     

Środki czystości (ręczniki,pap.toalet.) dla gości-w cenie                                                   Pełna obsługa kelnerska do ostatniego posiłku- w cenie.                                                  Zimne napoje-woda,soki,napoje gaz.- bez limitu ilościowego -10 zł/osobę